Henry II
Alles over wijn

Blog

Frèrejean Frères Champagne Rosé

roseOvintage.png

Een heerlijke vintage champagne, uiterst subtiel en verfijnd.

Voor de ‘prise de mousse’ wordt bij Frèrejean Frères extra lang de tijd genomen. Daardoor is de mousse van deze champagnes zeer verfijnd: heel veel, maar vooral heel kleine belletjes zorgen voor een haast romig mondgevoel. Dit is totaal anders dan de harde prik van minder goede mousserende wijnen.

Deze rosé champagne is gemaakt van de druivenrassen chardonnay en pinot noir. De pinot noir zorgt meestal voor aroma’s als aalbessen, frambozen en bosaardbeitjes. Sommige rosé champagnes hebben echter in eerste instantie de smaak van rosé, en op de tweede plek komen dan champagnekenmerken. Bij deze rosé van Frèrejean Frères komt in eerste instantie het champagnekarakter naar voren met een combinatie van frisse smaken als versgeplukte perzik en citroen en rijke smaken als croissant en brioche die samen het complexe champagnekarakter geven, waarna in tweede instantie pas de rosékenmerken met eerder genoemde rood fruit-impressies verschijnen. De subtiele manier waarop alle smaken zich langzaam en geleidelijk tonen is kenmerkend voor het verfijnde karakter van de champagnes van Frèrejean Frères.

Frèrejean Frères Champagne Rosé Premier Cru Millésime 2009

Bijzondere Champagne (totale productie 2000 flessen) met 8 jaar rijping sur lie.

Prijs 74,50

Wijnhuizen, NieuwsHenry Oen