Henry II
Alles over wijn

Blog

Lehmann glaswerk

 

Een goed wijnglas laat de wijn van zijn beste kant zien. Het glas moet dus kleurloos zijn, anders wordt het zich al van begin af aan belemmerd. Ook kristalslijpingen leiden eigenlijk alleen maar af. De kelk moet de wijn voldoende ruimte geven. Een 'vol' glas moet nog ongeveer 2/3 leeg zijn, zodat je de wijn kan walsen en laten ademen en al zijn aroma's kan laten tonen. Naar boven toe moet de kelk smaller worden, zodat de geur 'gevangen' wordt.

 
 
henry_ii_lehman_cover.jpg
 
 

Lehmann


Lehmann glaswerk is ontworpen door sommeliers uit Franse toprestaurants. Alle glazen zijn gemaakt van loodvrij kristalglas en vaatwasmachinebestendig.

Gérard Basset (beste sommelier ter wereld 2010, master of wine, master sommelier, Decanter Man of the Year, Officer of the British Empire) heeft zijn expertise aan Lehmann beschikbaar gesteld om het beste glaswerk te maken.

 
 

Lehmann Excellence

Het Excellence glaswerk is gebaseerd op de vorm van het INAO-glas, dat wordt gebruikt om wijn en alle andere dranken met AOC te keuren. Het INAO-glas zelf is nogal krap bemeten, omdat het alleen bedoeld is om te proeven. De glazen uit de Excellence-lijn geven de wijn wat meer ruimte terwijl de verhoudingen van INAO behouden blijven.

Lehmann Excellence

Lehmann Excellence

 

Lehmann Absolus

Absolus is een modern vormgegeven serie glaswerk met bijzondere eigenschappen. Het uitgangspunt was een glas dat geschikt is om champagne uit te drinken. Een champagneflûte is perfect om de mousse te behouden, maar heeft verder niet de eigenschappen van een goed wijnglas, zoals bovenaan deze pagina genoemd. Aldus ontstond een hybride glas met in de bodem van de kelk een punt voor optimale mousse en een bredere kelk om alle aroma's van champagne te kunnen ontdekken, en dus ook van stille wijnen!

Lehmann Absolus

Lehmann Absolus

 

Lehmann Jamesse

Philippe Jamesse, sommelier van Les Crayères** in Reims, heeft zijn medewerking verleend om een uiterst elegante lijn glaswerk te ontwikkelen. Deze is zowel in mondgeblazen als machinaal gemaakte variant beschikbaar.

Lehmann Jamesse

Lehmann Jamesse

 

Spaaractie

Bij elke zes flessen wijn die je (gedurende de actieperiode) koopt, krijg je een spaarpunt. Bij zes spaarpunten krijg je een set van zes Lehmann Excellence glazen helemaal gratis.

De actieperiode loopt van 17 september 2018 tot en met 31 maart 2019. Als je mee wil doen met de actie, worden je aankopen en spaarpunten bijgehouden in ons computersysteem en gekoppeld aan je naam en e-mailadres.